varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Cykla till jobbet och vinn pris!

15 mars 2016Hamn- och gatuförvaltningen

Nu kan du anmäla din arbetsplats till tävlingen Cykelvänlig arbetsplats! I år deltar vi i projektet tillsammans med 14 andra kommuner i Västsverige för att uppmuntra cykling till och från jobbet.

Vad är cykelvänlig arbetsplats?

Cykelvänlig arbetsplats är ett samverkansprojekt mellan 15 kommuner i Halland och Västra Götaland. Syftet med projektet är att uppmuntra och underlätta för fler att cykla i och till arbetet. Alla arbetsplatser i deltagande kommuner kan vara med. Deltagande arbetsplatser tävlar mot varandra, dels inom kommunen dels mot de andra kommunerna.

 

Hur gör man för att vara med?

För att delta i tävlingen anmäler ni ert företag på http://cykelvanligarbetsplats.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Skapa ett konto och logga in. På er kontosida finns de kriterier som ni kan arbeta med för att uppmuntra och underlätta för era medarbetare att välja cykeln som färdmedel. Gå igenom vilka kriterier ni känner är realistiska för arbetsplatsen. Genomför åtgärderna under våren och sommaren. För att vara med i tävlingen måste ni senast den 20 augusti ha registrerat vilka kriterier ni har uppfyllt.

 

Varför ska vårt företag vara med?

Alla som uppfyller minst fem av de listade kriterierna får utmärkelsen ”Cykelvänlig arbetsplats”, tillsammans med ett diplom och skylt att sätta upp på arbetsplatsen. Det är ett utmärkt sätt att förstärka förtetagets image på både miljö- och hälsofronten och ni får friskare och gladare medarbetare. Fina priser finns i potten, bland annat en reklamplats på biografer i Halland och Västra Götaland.

 

Vad kostar det att vara med?

Att anmäla sig och vara med i Cykelvänlig arbetsplats är kostnadsfritt. Eventuella kostnader för att uppfylla de olika kriterierna står arbetsplatsen själva för.

 

När pågår kampanjen?

Projektet pågår från nu och fram till den 20 augusti. Då måste man ha uppdaterat de åtgärder man har vidtagit för att möta kriterierna.

 

Kolla in filmenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om projektet


Vill du veta mer?

Kontakta Hanna Nyström

Projektledare Mobility management, hamn- och gatuförvaltningen

hanna.nystrom@varberg.se

070 -828 86 45

ikon

Nyheter