varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Dags att söka plats för matvagn

5 mars 2015Hamn- och gatuförvaltningen

Den rullande restaurangverksamheten på Västra Hamnplan i Varberg förra sommaren blev så uppskattad att satsningen får en fortsättning även i år. Nu lanseras en e-tjänst för att du som företagare lätt ska kunna anmäla ditt intresse för att sälja mat från matvagn eller så kallad food truck till sommaren.

Efterfrågan på centrala platser i Varberg för tillfällig försäljning av mat och dryck sommartid har ökat kraftigt de senaste åren. I Varberg upplåter kommunen fyra platser på Västra Hamnplan utanför Campus.


- Både allmänhet och företagare tyckte att förra årets test med matvagnar var mycket lyckat, säger Ulrika Åkerlind, utvecklare evenemang och offentlig plats på Hamn- och gatuförvaltningen. Därför har vi beslutat att fortsätta med denna verksamhet även i år.


Ansök om en plats för matvagn eller foodtruck senast den 31 mars. Det görs ett urval till de fyra platser som finns tillgängliga. Matvagnarna kommer att vara på plats under juni till augusti.


Konceptet ”Food truck” är en global trend som innebär att mark tillfälligt upplåts till motordrivet fordon som säljer olika typer av färdiglagade maträtter till förbipasserande. Food trucks och matvagnar ger boende och besökare en förhöjd upplevelse av stadens matutbud med sitt tillfälliga gästspel.


Kontaktuppgifter

Ulrika Åkerlind, utvecklare evenemang och offentlig plats, Hamn- och gatuförvaltningen

Tel. 0340-881 92, 070-923 57 64

E-post: ulrika.akerlind@varberg.se