varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-07-04

Demokrati - Halländskt tema i Almedalen

Årets Almedalsvecka i Visby som startade den 1 juli är nu i full gång. Liksom tidigare år finns Halland på plats med företrädare för kommunerna och Region Halland. Årets tema för Halland är "Samhällsbygge pågår – med nya perspektiv och på nya arenor". Samtalen och diskussionerna fokuserar på den svenska demokratin från olika aktuella perspektiv.

Samtalen kommer framför allt att handla om tillit, makt och demokratiutveckling. Under senare år har det nämligen blivit allt tydligare, runt om i den demokratiska världen, att väljarnas missnöje med det politiska etablissemanget ökat och att valdeltagandet minskat. Halland i Almedalen lyfter därför frågan: Hur återtar vi förtroendet för demokratin?

Halland i Almedalen vill peka på att samhandling och ett ökat invånarinflytande är nyckelord för att framtidens demokrati ska utvecklas till en sund och välmående demokrati som följer med sin samtid.

Att Halland valt temat "Samhällsbygge pågår – med nya perspektiv och på nya arenor" beror på att man i länet:

  • involverar invånarna i utvecklingsarbetet
  • har en lång tradition av att arbeta förutsättningsskapande för utvecklingen av Halland.
  • kan visa på exempel där man uppnått genomförandekraft genom samhandling (exempelvis gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel.

Sociala medier

Närvaron under Almedalsveckan kan följas via sociala medier genom bilder, texter och korta intervjuer. Dessa kommer framförallt att läggas upp på Facebooksidan Halland växer och på Twitter, även där under namnet Halland växer. Vissa inlägg kommer även att läggas upp på Region Hallands Facebooksida.

Länkar till sidorna hittar du här:

Tredje året

Det är tredje året i rad som Halland medverkar i Almedalen med ett eget program. Länet företräds av politiker och tjänstemän från olika befattningar. Från Varbergs kommun medverkar kommundirektör Carl Bartler och personaldirektör Kristina Taremark.
Carls och Kristinas medverkan kan du följa på vårt Instagramkonto. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.