varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-10-31

Den nya ungdomsgården i Veddige fick VG

I lördags invigdes Vege, den nya ungdomsgården i Veddige. Solen sken över de runt hundra nyfikna som kommit för att kolla in den nya ungdomsgården. I slutet av artikeln finns ett bildspel med massor av härliga bilder från evenemanget.

Den nya ungdomsgården är ca 195 kvadratmeter stor. Här finns café, mediarum, spel-hobbyrum och möjlighet till musikproduktion. Därutöver har verksamheten tillgång till en närliggande replokal om 121 kvadratmeter.

– Det känns jätteroligt med nya fräscha lokaler, det blir en nystart för verksamheten. Nu hoppas vi att många ungdomar hittar hit till Vege, säger Mickael Jönsson, fritidsledare på Vege.

Invigningstal från mobil scen

Invigningen inleddes med mingel. Vid 15.30 rullade en epa-traktor in på parkeringen utanför Vege. Ut från passagerarsidan hoppade Christofer Bergenblock, kultur och fritidsnämndens ordförande. Invigningstalet höll han från en provisorisk scen, nämligen epa-traktorns baklucka.

– Jag ser framför mig en ungdomsgård som andas öppenhet, tolerans och respekt, sa Christofer Bergenblock i sitt tal.

Aktiviteter och livemusik

Det sprudlade av aktivitet under hela invigningen. Besökarna kunde bland annat utmana varandra i nattduellen från Mästarnas mästare. Det blev också klurig tipspromenad, smarriga snittar och livemusik av bland annat Sara Löfgren, Bjarki Kjellsson och Leia Löfgren.

Ungdomsgårdsverksamheten fyllde 40 år

Det finns en lång tradition av ungdomsgårdsverksamhet i Veddige. Den första gården öppnade i oktober år 1977, så verksamheten fyllde 40 år lagom till den nya gården öppnade.

Finurligt namn

Ungdomsgårdens namn är en ordlek med både Veddige och betyget VG, väl godkänt. Namnet Vege röstades fram av lokala ungdomar i våras.

Ett stort tack till alla som var med och firade Vege med oss!