varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-01-20

Direktsändning: Arkitekter presenterar förslag om Västerport

Tre arkitektteam presenterar sina förslag om Västerport i Folkets Hus lördagen den 21 januari. Öppet Hus för alla mellan kl. 10 och 15!
Klockan 13.30 sändes en presentation i direktsändning här på varberg.se. Sändningen kan nu ses i efterhand.

På lördag kan du se hur tre olika arkitektteam har löst ett och samma uppdrag: att ta fram ett förslag på hur Västeport kan se ut. Arkitekterna har fått ett antal grundförutsättningar men i stort sett fria tyglar. Det betyder att det är tre olika - och mycket kreativa och spännande - förslag som kommer att visas.

Kom och berätta vad du tycker är bra - eller mindre bra - med förslagen! De tre teamens arbete, tillsammans med allmänhetens åsikter, kommer att användas som inspel och inspiration till det planprogram som kommunen just nu håller på att arbeta fram för Västerport. För än återstår mycket arbete och tid  innan det är bestämt hur Varbergs nya stadsdel ska se ut.

På plats på lördag finns också kommunalråden Ann-Charlotte Stenkil (M) och Jana Nilsson(S) samt vår kommundirektör Carl Bartler. Arkitekterna är där och många av tjänstemännen som arbetar med Projekt Västerport. Ett gyllene tillfälle för att få svar på eventuella frågor. Från och med måndag kommer de tre förslagen också att ställas ut på Komedianten under tre veckors tid.

Välkomna!

Lördagens program på Folkets Hus ser ut så här:

Kl. 10-15: Öppet Hus med utställning av förslagen, fika och mingel. Gå gärna vår tipspromenad som börjar vid torget.
Kl: 10.30 samt 13.30: Arkitekterna presenterar själva sina förslag i stora salen.
Kl. 13.30: Direktsändning av presentationen här på varberg.se

Läs mer om Projekt Västerport

ikon

Nyheter