varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-08-22

Efterlängtad omklädningsbyggnad invigdes på Ankarvallen

Igår invigdes en mycket efterlängtad omklädningsbyggnad på Ankarvallen. Programmet bjöd på knattematcher, korv och en invigningsceremoni involverandes handdukar.

Ankarvallen används flitigt av både eleverna på Ankarskolan och föreningslivet. De senaste åren har trycket på omklädningsytorna ökat och behovet av nya fräscha lokaler har varit stort. Hösten 2016 beslutade kommunfullmäktige att investera 27 miljoner i en ny omklädningsbyggnad.

Under tisdagen var den sprillans nya byggnaden redo att slå upp portarna. Drygt 100 personer slöt upp för att fira och kika på de nya lokalerna. Det bjöds på korv och Träslövsläge IF anordnade knattematcher. Christofer Bergenblock, ordförande för kultur- och fritidsnämnden höll tal och knöt upp ett invigningsband som dagen till ära bestod av handdukar.

- Idag står vi här för att inviga den efterlängtade och välbehövliga nya omklädningsbyggnaden. Den inte bara ser fräsch och fräsig ut, utan den luktar också nytt när man kommer in i den, sa Christofer Bergenblock i sitt tal.

Den nya byggnaden har åtta omklädningsrum som alla är försedda med individuella duschbås, något som efterfrågats av ungdomarna. Den nya byggnaden innehåller även två domarrum, lärarrum, städcentral och en cafeteria för föreningslivet.

- Anläggningar till idrotten är sådant som vi ifrån kommunen kan bidra med, men basen i idrottsrörelsen utgörs förstås av alla ideella föreningar – så som Träslövsläge IF – som ständigt arbetar med att skapa en meningsfull fritid för våra barn och unga, sa Bergenblock.

Invigningen genomfördes tillsammans med Träslövsläge IF.

Stort tack till alla er som kom och firade med oss!