varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Elever från Varberg tävlar i distriktsfinalen i matematiktävlingen Pythagoras Quest

8 mars 2016Kommunen

Den 9 mars är det dags för distriktsfinal i matematiktävlingen Pythagoras Quest för elever i åk 8 och 9.  Från Varberg deltar lag från Almers skola och Ankarskolan.

Pythagoras Quest är en matematiktävling där elever i åk 8 och 9 tävlar i matematiska färdigheter och logiskt tänkande i lag om tre. För att få delta i en distriktsfinal måste skolan kvalificera sig. Kvalificeringen består i en individuell kvalificeringstävling där de tre bästa eleverna på skolan får representera sin skola vid en eventuell finalplats. De 24 bästa lagen i länet tar sig till distriktsfinalen som avgörs på Sannarpsgymnasiet i Halmstad.


Almers skola är en av skolorna från Varberg som delar i distriktsfinalen. Johan Törnäng, matematik- och NO/Tk-lärare på Almers skola, undervisar de elever som nu ska vara med. Han menar att det är mycket givande och lärorikt att delta både för elever och pedagoger.

 

- Jag ser tävlingen som en sporre och utmaning för de elever som redan är motiverade i matematik, det kan ge dem en kick för fortsatta studier. Dessutom är det ett bra inslag för oss pedagoger som deltar i kvalomgången att plocka in svårare matematikuppgifter i undervisningen samt kunna diskutera matematiska problem tillsammans under dagen i Halmstad då eleverna genomför distriktsfinalen, säger Johan.

ikon

Nyheter