varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2016-05-18

Elever i åk 2 på Mariedalsskolan och Bosgårdsskolan lärde mer om olika yrken

Under tisdagen var det äntligen dags för elever i åk 2 på Mariedalsskolan och Bosgårdsskolan att möta sina SKAL-företag COOP Forum Varberg och Varbergs Bostad för att lära om olika yrken och vad de arbetar med.

Mariedalsskolans elever mötte under dagen på COOP Forum Varberg olika yrkesföreträdare och fick veta mer om vad de arbetar med. De fick också prova att baka, sitta i kassan, slänga gammal frukt i butikens biogassystem och se hur pantmaskinen egentligen fungerar. Eleverna var väldigt nöjda efter dagen och kunde se att det fanns många ämnen i skolan man behövde vara bra på för att jobba inom dagligvaruhandeln.

För eleverna från Bosgårdsskolan startade dagen på Naturum med att möta en biodlare och på riktigt nära håll se och lära sig mer om bin och deras viktiga funktion. Varbergs Bostad, som i sin strategi att ta ett miljö- och samhällsansvar, har en egen biodling som eleverna också besökte. Väl på plats på Söderhöjd, mötte eleverna fastighetsskötare och arbetsledare som visade och berättade om sitt arbete och de fordon som används.

Aktiviteterna är en del av Varbergs kommuns moderna arbetslivsorientering, MOA, där varje grundskoleteam samverkar med ett större lokalt företag.

ikon

Nyheter