varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-08-10

Engagerande konst i (X)sites

Om du nyligen kommit till Varberg med tåg har du kanske sett budskapet ”Imagine a future”. Det är en del i landart-projektet (X)sites som sträcker sig längs hela Kattegattleden från Kungsbacka i norr till Helsingborg i söder.

På en rad olika positioner längs leden har inbjudna konstnärer från nio olika länder inspirerats av sin respektive plats och skapat ett platsspecifikt verk. (X) står för det vi inte vet, sites står för platser, och tillsammans bildar de excites = engagerar.

I Varbergs kommun finns verk av konstnärerna Jasmine Cederqvist, Wolfgang Buntrock + Frank Nordiek och Gunilla Bandolin att se i Åskloster, i Träslöv och i Östra hamnen mitt emot Varbergs centralstation. Information om konstnärerna och deras verk, samt karta till var konstverken är placerade, finns på (X)sites hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

(X)sites Forum - Program under utställningsperioden

Onsdag 30 augusti 
Samtalsföreläsning med konstnären Nina Bondesson "Armlängds avstånd – om den fria konsten och demokratin"
Tid: 14.00-15.30
Plats: Lilla teatern, Kulturhuset Komedianten, Engelbrektsgatan 7, Varberg

Lördag 24 september
Performance/dans med Karolin Kent
Tid: 14.00-15.00
Plats: Gamla Köpstad, söder om Träslövsläge, vid Wolfgang Buntrock och Frank Nordieks verk "3 stenar". Parkering vid badplatsen.


Söndag 8 oktober - Seminarium med Frank Nordiek
Tid: 14.00
Plats: Lilla teatern, Kulturhuset Komedianten, Engelbrektsgatan 7, Varberg


Ett samarbete mellan flera partners

(X)sites har kommit till på initiativ av Konstnärscentrum Väst och genomförs med stöd av en rad olika partners: Kulturrådet, VG-regionen, Region Halland, Region Skåne, Sjuhäradsbygdens kommunalförbund, kommunerna Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka, Postkodlotteriets kulturstiftelse, Hallands konstmuseum och GIBCA
Extended.

ikon

Nyheter