varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Följ Varberg Sessions live på varberg.se

28 januari 2016Kommunstyrelsens förvaltning
Bildkollage med människor. Publik och olika föreläsare.

Varberg Sessions 2015 blev en succé och vi hoppas på en lika inspirerande dag i år!

På måndag är det dags för årets stora inspirationsdag när det gäller stadsutveckling och arkitektur. Inbjudna talare till Varberg Sessions #02 är professor Göran Cars och arkitekt Emma Jonsteg. Evenemanget äger rum i Sparbankshallen den 1 februari och kommer sändas direkt på varberg.se/varbergsessions.

Hur bygger man en stad som är nyskapande, hållbar - och vacker? Stadsutvecklingsprojektet i Varberg gör denna fråga ytterst angelägen! För att få inspiration kring ämnet bjuder Varbergs kommun in till Varberg Sessions #02 ­– ”Att bygga stad”.
Till årets evenemang har vi glädjen att välkomna Göran Cars, professor på Kungliga Tekniska högskolan, KTH, och Emma Jonsteg, vd för Utopia Arkitekter, två av Sveriges mest framstående och drivande personer när det gäller stadsutveckling.


Cars arbetar med den världsunika flytten av Kiruna innerstad och är ansvarig för planeringen av den nya staden. Han är en frontfigur i debatten om hur man kan komma till rätta med bostadskrisen i Sverige. Jonsteg är känd som en av landets djärvaste arkitekter och ska bland annat berätta om hur en vision kan bli verklighet och inte bara stanna på pappret.


2015 hölls Varberg Sessions #01. Då föreläste förre kommunalrådet Ilmar Reepalu (S) och professor Åke E. Andersson om Malmös förvandling från nedgången industristad till Sveriges förebild när det gäller stadutveckling. Varberg Sessions #01 blev en succé och vi hoppas på en lika inspirerande dag i år. Moderator för evenemanget är, precis som förra året Mark Isitt, journalist, författare och debattör med arkitektur och stadsplanering som specialitet.

Syftet med Varberg Sessions är att inspirera och visa på möjligheter och alternativ. Att i visionens anda uppmuntra till nytänkande, framåtanda, mod och kunskap – egenskaper som är viktiga för förtroendevalda politiker och tjänstemän när det gäller att planera och skapa framtidens Varberg. Seminarierna börjar 13.30 och hela evenemanget sänds direkt på www.varberg.se/varbergsessions Länk till annan webbplats. och på Youtube. Det går också att titta på filmerna i efterhand.