varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Fotografier av förlorade drömmar

27 juni 2014Kultur- och fritidsförvaltningen
Guldtänder fotograferade mot röd bakgrund

Foto: Annika von Hauswolff (bilden är beskuren)

Inom Varbergs kommun är hållbarhet en aspekt som ska genomsyra all verksamhet; att tillgodose dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter. Och när den internationellt kända konstnären Annika von Hauswolff kommer till Varbergs konsthall med sin utställning Destabilia ställs frågorna om hållbarhet verkligen på sin spets.

Annika von Hauswolff fick sitt genombrott på 90-talet med Tillbaka till Naturen, en serie fotografier som visade kvinnokroppar utkastade i ett öde landskap. Tillsammans med Jan Jörnmark gav hon 2011 ut boken Avgrunden, med fotografier av industrier som övergivits i finanskrisens spår, och en del av de bilderna visas även på utställningen Destabilia. Fotografierna visar ett samhälle i förfall, där nedgångna miljöer och skövlade stadsmiljöer är allt som finns kvar när kapitalistiska intressen dragit vidare till mer lönsamma platser.


För mer information om Annika von Hauswolff och utställningen Destabilia, gå in på Varbergs konsthalls hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Välkommen på vernissage av Destabilia lördagen den 5 juli kl 14-16. Utställningen visas på Varbergs konsthall fram till 28 september.

ikon

Nyheter