varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-06-09

Grattis till studenten!

Idag säger vi stort grattis till alla studenter. Vi träffade två förväntansfulla elever från Peder Skrivares skola strax innan utspringet.
- Det här känns så otroligt bra, vi har väntat på denna dag länge, säger Sofia Hjalmarsson, som i några timmar till går i 14NAB.

Elvin Tengdahl och Sofia Hjalmarsson tar studenten idag.

Elvin Tengdahl och Sofia Hjalmarsson tar studenten idag.

Snart fylls gatorna av glädje, musik och studentflak. Uppvaktningen vid utspringet följs av den traditionella studentkortegen genom Varberg. Men innan dess väntar fotografering, lunch och mingel i Nöjesparken.
- Jag gick upp halv fem i morse och det kommer att bli en lång men härlig dag, menar Sofie Hjalmarsson, som går naturvetenskapsprogrammet. Det känns som att det är ett nytt kapitel i livet som håller på att starta.
- Ja, jag ser fram emot att få ta nästa kliv i livet och utvecklas och lära ännu mer, fyller hennes klasskompis Elvin Tengdahl i.

I eftermiddag springer studenterna ut i friheten och efter det väntar kortege, studentmottagning och, för de som orkar, studentfest på Societén. Men det är just själva utspringet som eleverna ser mest fram emot.
- Det ska bli så kul att få springa ut till min familj och mina vänner. Jag tror att det kommer att bli en häftig känsla, säger Elvin Tengdahl.

Lärarna Joakim Lygner och Sandra Rödjer framför 14NAB.

Lärarna Joakim Lygner och Sandra Rödjer framför 14NAB.

Studenterna, som är födda 1998, har redan framtiden klar för sig.
- Jag ska studera industriell ekonomi i Lund till hösten. Det är en civilingenjörsutbildning, berättar Elvin Tengdahl.
- Jag vill bli antingen arkitekt eller studera ekotoxikologi, säger Sofie Hjalmarsson.

I sommar ska de båda två arbeta, på Intersport och på Södra cell. Medan Sofie Hjalmarsson är lite skoltrött efter tre år med hårt slit så ser Elvin Tengdahl redan fram emot att få sätta sig i skolbänken igen.
- Det verkar som att hela klassen kommer att studera vidare, vi är alla väldigt studiemotiverade, men det är lite olika när det ska ske. En del vill jobba och resa lite först, menar de.

De hyllar sin klass och sina lärare och menar att de hunnit bli som en liten familj under åren.
- Vi är verkligen lyckligt lottade för vi har haft fantastiska lärare. Gymnasietiden har varit en jättebra tid mycket tack vare våra lärare och vår fantastiska klass.
 
Vad framtiden har att erbjuda återstår att se. Nu ska de först njuta av dagen.
- Vi har arbetat mot den här dagen i tre år och nu är den äntligen här. Nu ska vi ha kul och fira med klassen resten av dagen!

Läs om lärarnas tankar kring studenten på Pedagog Varberg.

 

ikon

Senaste nyheterna