varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2016-11-17

Grönt ljus för ny bad- och simanläggning

Nu är det klart att en ny bad- och simanläggning ska byggas i kommunen. Den kommer att ha flera olika bassänger, relaxavdelning och aktivitetsbad med vattenlek. Den nya anläggningen kommer att ligga på Håsten och beräknas stå klar i januari 2021.

Tisdagen den 15 november beslutade kommunfullmäktige att en ny bad- och simanläggning ska byggas i kommunen.

Anläggningen kommer att ligga i anslutning till ishallen där Håstens simhall ligger idag. Det blir en stor anläggning med möjlighet till både motion, undervisning, rehabilitering, träning och tävling men även lek och avkoppling.

- Detta blir ett fantastiskt tillskott för vår kommun. I kombination med ishallen kommer badanläggningen att bli en viktig mötesplats. Det ska bli både spännande och roligt att få vara delaktig i en så stor satsning, säger Mari Hagborg- Lorentzon som är chef för fritidsavdelningen.

Något för alla

Anläggningen kommer att ha en 50-metersbassäng som kan delas upp i två 25-metersbassänger. Den kommer också ha en 25 meter lång multibassäng, även den delbar och med höj- och sänkbar botten. Därutöver kommer det att finnas en relaxavdelning, ett aktivitetsbad med vattenlek och rutschkanor samt ett gym och gruppträningslokal.

Anläggningen kommer att dela entré med ishallen där det kommer att finnas ett gemensamt café med inblick till de olika verksamheterna.

Invigning i januari 2021

Byggnationen beräknas börja i augusti 2018 och anläggningen ska enligt plan vara klar för invigning i januari 2021. Upphandling av projektering påbörjas i januari 2017 och kommer att pågå till våren 2018 då byggnation upphandlas.