varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-11-13

Hallands bästa skolrestaurang finns i Varberg

För andra året i rad får en skolrestaurang i Varberg pris som ”Hallands bästa skolrestaurang” av Hallands MatAkademi. Tisdagen den 13 november var måltidspersonalen på Ankarskolan på Halmstad Slott och tog emot priset.

Det är tionde året i rad som Hallands MatAkademi delar ut pris till ”Hallands bästa skolrestaurang” och för andra året i rad är det en skolrestaurang i Varbergs kommun som får priset.

Hallands bästa skolrestaurang 2018 finns på Ankarskolan!

Kockarna och ekonomibiträdena i köket tycker alla att det är viktigt med riktigt god och vällagad mat med mycket smak. De är inte rädda för att testa nya produkter eller för att ta ut svängarna när det gäller smaker och nya maträtter.

Så här lyder motiveringen till varför Ankarskolan fick priset 2018.
”På Ankarskolans skolrestaurang har en trivsam måltidssituation skapats av glada engagerade kockar som serverar en riktigt god, vällagad mat. Man har lyckats förändra elevernas inställning till skolmat. Skollunchen har blivit dagens höjdpunkt! Ett gott samarbeta med skolledare, pedagoger och elever om goda och bra skolmåltider bidrar till matglädje och trivsam stämning på skolan.”

Tionde året priset delas ut

Hallands MatAkademi verkar för den halländska matkulturen och dess utövning genom att premiera och lyfta fram goda exempel. Därför har de bland annat instiftat priset ”Hallands bästa skolrestaurang”.

Första året priset delades ut var 2009. Huvudsyfte med priset är att uppmuntra till matglädje för barn och ungdomar. 2017 tilldelades priset skolrestaurangen på Påskbergsskolan. I år var det dags för nästa skolrestaurang i Varberg att få priset – Ankarskolan!

Ankarskolan är en F-9 skola med cirka 650 elever. Köket levererar även mat till tre förskolor i området och till Almers skola med cirka 350 elever samt till daglig verksamhet i Träslövsläge.

Priset delades ut på Halmstad Slott av bland annat landshövding Lena Sommestad, som också är juryns ordförande. I priset ingår också en belöning från Arla på 10 000 kronor.