varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-07-16

Häng med på Hallifornia

Den 19-21 juli förvandlas området kring Varbergs fästning till en magisk mötesplats fylld av aktiviteter, musik, mat och fest för den som är intresserad av att testa någonting nytt, umgås eller bara njuta av den fantastiska atmosfären.

Hallifornia är actionsports- och livsstilsfestivalen som har någonting för alla. Wakeboard, skimboard, trampolin, yoga, meditation, fest och musik, klättring, skateboard, longboard, dans, målning och mycket, mycket mer. Foodtrucks med mat från världens alla hörn, tävlingar, uppvisningar och ett riktigt skönt häng!

Du kan hitta mer information om program och aktiviteter på hallifornia.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Pop-up turistinformation

Under Hallifornia finns en pop-up turistinformation vid södra fästningshörnan. Kom för lite skönt häng och få tips om Varbergs alla guldkorn.

Parkering

I Varberg finns tre parkeringshus med möjlighet till 10-timmarsparkering. P-hus Briggen ligger ett stenkast från festivalområdet, nära Stenaterminalen. P-husen Lorensberg och Kanngjutaren ligger centralt i Varberg, ett par gator öster om torget. Observera att i p-hus Lorensberg tillåts 10-timmarsparkering endast på det nedre planet. Under Hallifornia öppnar vi även en tillfällig parkering på Kurtinen, fotbollsplanen till vänster vid järnvägen på Ringvägen ner mot Ankaret. Parkeringen vid Simstadion stängd under Hallifornia

Aktiviteter

Varbergs kommun medverkar med flera olika aktiviteter under Hallifornia, se nedan. Till dessa behöver du inte aktivitets- eller festivalpass för att delta.

Workshop med Brillmans Brädor

Under Hallifornia bjuder Varbergs kommun på en workshop med Brillmans Brädorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du återbruka gamla, obrukbara skateboards och skapa häftiga smycken.

Tid: 19 och 20 juli kl 11.00-17.00
Plats: Badhusplatsen

Häng med Ung i Varberg på Badhusplatsen

Ung i Varberg, kommunens ungdomsverksamhet håller till på Badhusplatsen under hela Hallifornia. Här finns personal från mötesplatsen Centralen, ungdomsgårdarna och MUVE, kommunens mobila ungdomsverksamhet. Kom och häng med oss och snacka intressen, drömmar och livet. Läs mer om vad som händer vid Ung i Varberg-hänget.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Unga talanger på scen

Den 21 juli klockan med start klockan 15 blir det en rad ungdomsproducerade framträdanden på scenen vid Badhusplatsen. Unga talanger bjuder allt från modevisning, till dans och poesi. Kommunens ungdomsverksamhet ansvarar för arrangemanget och ungdomsutvecklare Angelina Sahlgren Söder är konferencier.

Parkmusiken: Hand i Hand, Fröken Elvis och Jenny Almsenius

Under Hallifornia pågår även Parkmusiken med livemusik från societetsscenen varje kväll klockan 19.00. Ta med familjen och se föreställningen Hand i Hand med Kolonien på torsdagen, på fredagskvällen kan du lyssna till Fröken Elvis som bland annat tolkar Elvislåtar på svenska. På lördagskvällen kan du njuta av blues/vissångerskan Jenny Almsenius klara stämma och personliga låttexter.