varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-01-05

Invigning av snölekplats och Hallands första snöskulptur

Söndagen den 15 januari firas World Snow Day världen över. Syftet med dagen att främja allt vad snölek heter. Förhoppningen är att skapa varaktigt intresse för barn och ungdomar. I år står Åkulla bokskogar som värd för snöfesten i Halland.

Årets evenemang går av stapeln söndagen den 15 januari. I vackra Åkulla bokskogar i Varbergs kommun invigs dagen till ära en snölekplats med hopp, slalom och pucklar, konstruerad av Åkulla Skidallians. Här får barnen möjlighet att testa sina skills. Det kommer finnas teknikträning med skidtränare som ger tips till stora och små. Strax jämte ligger pulkabacken för den som vill åka utför i stället. Invigningen sker med pompa och ståt klockan 12.00 och det är Åkulla Skidallians som klipper snöret.

Snöskulptur avtäcks

Tre timmar senare, klockan 15.00 tar kultur- och fritidsnämndens ordförande Christofer Bergenblock (C) till orda. Då avtäcks Hallands första snöskulptur, designad av internationellt kände konstnären Jens Thoms Ivarsson. Han har de senaste åren arbetat som konstnärlig ledare och designer på Ishotellet i Jukkasjärvi. Att hitta former som passar den halländska vintern är en förutsättning.

- Skissen har jag skapat utifrån Åkullas identitet men också med tanke på målgruppen, vilka som kommer att titta på skulpturen, och syftet. Jag har också blivit inspirerad av eldsjälarna som lägger enormt mycket jobb på anläggningen, säger Jens Thoms Ivarsson som kommer att vara på plats vid invigningen.

En dag för hela familjen

Klockan 11-16 pågår World Snow Day i Åkulla och det kommer bli en härlig dag för hela familjen. Det bjuds också på gratis turer med häst och vagn för alla barn. Gott att sedan värma sig med glögg och varmkorv vid brasan. Åkulla Café och Restaurang håller öppet fram till 17.00. Missa inte årets snöfest i Åkulla bokskogar! Varmt välkomna!

Program

Klockan 11–16

Åkulla Skidallians öppnar skidspår, pulkabacke och nya snölekplatsen! Skidor finns att låna. Värmande dryck och varmkorv. Visning av konstsnömaskinerna.

Klockan 12

Säsongsstart för nya snölekplatsen. Svenska Skidförbundet och Skidalliansen inviger nytt teknikområde. Testa själv och få tips av skidtränare för bättre och roligare skidåkning.

Klockan 15

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Christofer Bergenblock (C) inviger Hallands första snöskulptur – en spektakulär installation. Träffa konstnären Jens Thoms Ivarsson, tidigare konstnärlig ledare på Icehotel i Jukkasjärvi.

Hitta hit

Väg 153 eller väg 154 mot Rolfstorp.

Arrangörer: Åkulla Skidallians, Varbergs kommun och Varbergs Fastighets AB.