varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Invigning av VARBERG CALLING for Peace

23 december 2014Kommunen

Missa inte invigningen av VARBERG CALLING for Peace på nyårsdagen. Det blir det perfekta sättet att börja det nya året - tillsammans med andra i en manifestation för fred.

INVIGNING 1 jan 2015 kl 15.00 - 17.00

Mitt på Varbergs torg, i centrum av firandet, står en luftballong, som sakta fylls av varm luft. En symbol för freden och för att det är möjligt att göra skillnad när vi samarbetar. Lämna ditt eget budskap om fred i luftballongskorgen så har du chans att följa med upp på en provtur i den förankrade ballongen och njuta av en magisk utsikt över ett upplyst Varberg!


Program

•15:00 Varbergs kyrka: inledning med sång och musik.

•16.00 Firande på torget: Barnkör från Kulturskolan Varberg, fredsfilm av Ung Film i Varberg. Njut av en värmande pratstund över en kaffe och en varmkorv vid någon av de stora eldtunnorna på torget. Skridskoåkning vid kyligt väder. Kom och lämna ditt fredsbudskap i ballongkorgen.

•16.15 Invigningstal från Stadshotellets balkong: - Lena Sommestad, landshövding Hallands län - Margareta Lorentzen, ordf styrgruppen VARBERG CALLING for Peace - Anna Ek, ordförande Svenska Freds- och skiljedomsföreningen - Marcel Mulombo, människorättsaktivist

•16.30 Musik på torget med och av DeSibel.

•16.45 Provtur i luftballongen med varbergare.

•17.00 Avfärd - luftballongen svävar iväg från torget och bär med sig de inlämnade fredsbudskapen.

ikon

Nyheter