varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Jul på RosenFRED med Varberg Listening for Peace

Jul på Rosenfred 2015 - Varberg Listening for Peace
1 december 2015Kultur- och fritidsförvaltningen

Onsdag 9 december bjuder Kulturskolan Varberg på sitt traditionella julfirande med öppet hus. Det blir fullt av aktiviteter, vernissage, drama, dans, film och musik, och i år har allt ett tydligt fredstema som knyter an till VARBERG CALLING for Peace och 100-årsjubileet av fredskongressen 1915.

Kvällen avslutas med premiär på en alldeles nyskriven föreställning – Varberg Listening for Peace. Tonsättaren Fredrik Hagstedt har komponerat musik för Kulturskolans elever och den professionella violinduon Duo Gelland.

 

- Eleverna har varit med i skaparprocessen och fått utforska lyssnandet, berättar Fredrik Hagstedt. De har fått samtala om varför det är viktigt att lyssna väl och vad det har med fred mellan människor att göra. Jag har inspirerats mycket av både deras uppmärksamma lyssnande, entusiasmen när de spelar, och inte minst miljön på Rosenfredsskolan, i synnerhet den vackra aulan.

 

Orkestern består av stråkar, gitarrer, flöjter och andra blåsare, och slagverk. Sång av Kulturskolans körer, videoprojektion, diktläsning och dans bidrar också till helhetsupplevelsen.

 

Tid: onsdag 9 december, med början kl 17.00.

Föreställningen Varberg Listening for Peace ges i aulan kl 19.00.

Plats: Rosenfredsskolan, Greve Jakobs väg 6, Varberg

 

Projektet Varberg Listening for Peace drivs i samarbete mellan Fredrik Hagstedts Medvetenhetsverkstad, Duo Gelland, Kulturskolan Varberg och VARBERG CALLING for Peace, med stöd från Kulturbryggan och Region Halland.

ikon

Nyheter