varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-05-08

Kom och prata el- och gasbilar under Kör rent Tour

Den 12-13 maj besöker Kör rent Tour Halland. Det blir fossilfritt rally i Halmstad och seminarier och fordonsutställningar på olika platser. Fredag den 12 maj kommer Kör rent till Varberg. Kom och prata fossilfria fordon!

Under dagen presenteras en mängd olika bilmodeller som drivs på gas eller el. Ta chansen att provköra någon av de senaste fossilfria bilarna. I fördomstältet tar vi hål på alla myter om el- och gasbilar. Det finns också möjlighet att prova VR-racing.

På plats finns representanter från både el-, gas- och laddbranschen för att svara på frågor. Du kan också träffa verksamheter, både privata och offentliga, som har påbörjat sin omställning. Bland annat kommer representanter från Varbergs kommun att berätta om vårt arbete med fossilfria fordon.   

Seminarier om fossilfria fordon

Det finns också möjlighet att lyssna till korta seminarier om fossilfria fordon. Seminariet pågår ca 15 minuter och hålls rullande mellan klockan 10-11 och 12-13.

För den som är lunchsugen serveras lättare tilltugg.

När: Fredag 12 maj klockan 10-13
Var: Campus Varberg, hamnplan

Eventet arrangeras av EMC - Energi- och MiljöCentrum, Varbergs kommun och Alexandersoninstitutet med hjälp av elever från Campus & Co.

Fossilfritt Rally i Halmstad

Lördag den 13 maj arrangeras Kör rent-rallyt i Halmstad, ett rally för fossilfria fordon. Två av de deltagande bilarna kommer att rattas av representanter från Varbergs kommun. Vi önskar våra rallyförare lycka till!

Om Kör rent

Kampanjen Kör rent arrangeras inom ramarna för GREAT, Green REgions with Alternative fuels for Transport. EU-projektet GREAT är ett samarbete mellan privata och offentliga aktörer för att möta en av våra största klimatutmaningar.

Läs mer om Kör rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster