varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Kvalitetsmärkt festival med kammarmusik i Varberg och Kungsbacka

31 juli 2015Kommunen
Artisten Margareta Bengtsson och festivalens logotyp

För tredje året i rad samarrangerar kommunerna i Varberg och Kungsbacka med stöd av Region Halland Change Music Festival med kammarmusik på högsta internationella nivå. Årets festival pågår mellan 6-9 augusti.

Festivalens konstnärlige ledare Simon Crawford-Phillips har återigen samlat en kavalkad av världsartister och komponerat ett konstnärligt, kreativt och gränsöverskridande program.

- I dagens globaliserade och fragmentiserade värld blir det mer intressant att försöka identifiera det vi har gemensamt. Därför har årets festival ”Connections” som tema. Här betyder det igenkänning och att koppla samman, förklarar Simon.

Kvalitetsmärkt festival i Europa

Change Music Festival har under året blivit utsedd till en av Europas kvalitetsmärkta festivaler av en jury från EFFElänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Europe for Festivals, Festivals for Europe). Detta ses som ett kvitto på att festivalens strävan efter att nå högsta konstnärliga nivå och vara en mötesplats för genreöverskridande musik, börjar få gensvar i festivalernas Europa. Certifieringen hoppas man ska leda till fler samarbeten och internationella besökare.

Kärnan i Varbergs och Kungsbackas gemensamma festival är kammarmusik. Med publiken, musikerna och Change Music Festivals utvalda kompositörer i centrum, skapas personliga upplevelser i gemenskap och igenkänning med musik som har en förmåga att alltid vara aktuell.

Change Music Festival arrangeras 6-9 augusti.

Länkar

Change Music Festival - Festivalens egen webbplatslänk till annan webbplats

Festivalens sida på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Program för festivalen (pdf)PDF (pdf, 896.5 kB)

ikon

Nyheter