varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Levererar VIVAB Sveriges godaste kranvatten?

24 september 2015Kommunstyrelsens förvaltning

Imorgon fredagen den 25 september koras Västsveriges godaste kranvatten. VIVAB är självklart på plats med vatten både från Falkenberg och Varberg. Med tävlingen vill branschen sätta fokus på kranvatten som den främsta drycken; gott, närproducerat och mycket prisvärt.

- Kranvattentävlingen uppmärksammar att vårt kranvatten håller en otroligt hög klass, inte bara tekniskt utan även smakmässigt, säger Joakim Nilsson, enhetschef på vattenverken.


Joakim åker, tillsammans med processingenjören Jennie Lindgren, till Fridaskolan i Göteborg för att överlämna vatten från våra båda kommuner. Tävlingen avgörs under förmiddagen och under tiden juryn bedömer vattnet finns det tid att provsmaka övriga kommuners bidrag. Att VIVAB står sig bra i konkurrensen tvivlar inte Joakim på.

- Vårt vatten, både i Varberg och Falkenberg, är mycket gott och vi vet att våra kunder uppskattar smaken på vattnet, säger Joakim Nilsson.


2010 när tävlingen senast avgjordes tog sig Falkenberg till riksfinal med bedömningen "Ett läskande friskt och törstsläckande vatten med en känsla av porlande vårbäck". Det är upplagt för en spännande regionfinal för Halland då fem av de femton tävlande kommunerna kommer från länet.

Om Kranvattentävlingen 2015
Kranvattentävlingen arrangeras av branschorganisationen Svenskt vatten och årets tävling är den fjärde i ordningen. 112 av Sveriges kommuner deltar i nio regionfinaler runt om i landet. Regionfinalerna arrangeras på lokala skolor som har ett engagerat miljöarbete och ett särskilt fokus på vatten. Bidragen bedöms av en jury bestående av smaksäkra sommelierer och engagerade skolelever. Bedömningen görs genom en blindprovning, juryn vet alltså inte vilket vatten de provar, där varje medlem sätter betyg mellan 0-20 poäng. De två kommuner som har högst poäng går vidare till riksfinalen i Stockholm 21 oktober. I Göteborg imorgon tävlar 15 kommuner, förutom Falkenberg och Varberg även bland annat Halmstad, Kungsbacka och Hylte.

Läs mer på: www.svensktvatten.se/Medlemmar/Kranvattentavlingen2015/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster