varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Lyckat möte när barn och vuxna från Lia Hof besökte Kung Karl skola

27 oktober 2015Kommunen

Eleverna på Kung Karls skola sjöng och släppte iväg fredsduvor.

Fredagen den 23 oktober besökte barn och vuxna från asylboendet Lia Hof Kung Karl skola i Kungsäter. Tillsammans med elever och personal ägnades dagen åt olika aktiviteter, rundvandring och gemensam lunch.

På förmiddagen välkomnade elever och personal på Kung Karl skola barn, föräldrar och mor- och farföräldrar från asylboendet Lia Hof. Skolans elever och personal hade planerat besöket väl och det fanns fler olika aktiviteter att ta del av under dagen. Det fikades, spelades fotboll, pärlades armband och målades.

 

Några av barnen var blyga när de kom men fann snabbt vänner bland eleverna på skolan. En flicka vinkade glatt hej då till en nyfunnen vän när bussen skulle åka tillbaka till Lia Hof efter lunch.


- Vi har bytt telefonnummer och hon ler mot mig, berättade flickan.

Besöket gav också starka intryck på personalen som fick möjlighet att tala med föräldrarna om hur de tagit sig till Sverige. 


– Det här kommer jag aldrig att glömma. Vilka livsöden de varit med om. Det var en mor som hållit sitt eget barn och ett annat barn i fyra timmar för att de inte skulle drunkna, berättar en lärare.


Som avslutning på besöket sjöng skolans elever ”Hela världen runt” och släppte iväg fredsduvor. Torbjörn Weihard, rektor på Kung Karl skola, var mycket glad och stolt vid dagens slut.


– Ett hjärtligt tack till er alla för all glädje som ni spridit en dag som denna, avslutade Torbjörn. 

ikon

Nyheter