varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-05-15

Många kom när den nya ungdomsgården invigdes

I lördags invigdes Träslövsläges nya ungdomsgård. Det var stor uppslutning, drygt 300 personer kom för att fira och titta på de nya lokalerna. Besökarna var såväl barn och unga som föräldrar och gamla gårdsbesökare. Programmet bjöd på massor av roliga aktiviteter och livemusik med lokala band.

Christofer Bergenblock invigningstalar på Gauen.

Christofer Bergenblock invigningstalar på Gauen.

Evenemanget började med mingel till girarr och dragspelsmusik utomhus.

Spänningen var stor när nämndsordförande Christofer Bergenblock skulle avtäcka fasadskylten och därmed avslöja vad den nya ungdomsgården ska heta. Till mångas stora förtjusning föll kultur- och fritidsnämndens val på Gauen, alltså ”gården” på den lokala dialekten läjesboa.

I sitt invigningstal pratade Bergenblock om vikten av att ha fysiska mötesplatser i denna allt mer digitala värld.

– Det blir allt vanligare att såväl unga som gamla skriver otrevliga saker till vararandra via sociala medier. Det är viktigt att vi skapar mötesplatser där människor får mötas på riktigt, sa Christofer Bergenblock. 

Roliga aktiviteter och god mat

Det sprudlade av aktivitet under hela invigningen. Här fanns bland annat ponnyridning och rodeo på mekanisk tjur. Besökarna kunde också utmana varandra i nattduellen från Mästarnas mästare.
Gauens café är inrett i klassisk american diner-stil. Här serverades milkshake, cupcakes och amerikanska pannkakor.

När underhållningen startade från scen gjorde kvällens konferencierer Sara Löfgren och Albin Glasell en bejublad tolkning av ”En helt ny värld” från filmklassikern Aladdin. Därefter fortsatte programmet med livemusik av Leia Löfgren, Afro Dembo, Elch och King Melodies.

Ett stort tack till alla som var med och firade Gauen med oss!

Bildspel från invigningen av Gauen

Här kan se ett bildspel från invigningen. Klicka på pilarna för att bläddra bland bilderna.

Foto: Martin Rimby

Om ungdomsgården Gauen

Träslövsläges nya ungdomsgård är ca 550 kvadratmeter stor. Den är byggd i Ankarskolans gamla matsal och ligger därmed ett stenkast från skolan. Gauen är utrustad med replokal, rum för musik- och filmproduktion, scen för uppträdande och dans, mediarum för spel och skapande verkstad, café och biljardrum. Lokalerna är också ideala för lägerverksamhet då här finns övernattningsmöjligheter. Utomhus kommer det att finnas möjligheter till skate, hinderbana för käpphästar, odling och områden som de unga själva får utforma.

I Träslövsläge kommer det nu att finnas en stor lokal som lämpar sig till konserter, discon och annan underhållning som kräver en ljus- och ljudanläggning. Alla unga i Varberg kommer att kunna ta del av möjligheterna genom att ha egna projekt i lokalerna.