varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2016-11-21

Många nyfikna besökte Trönninge skola och Idrottscentrum

Redan kvart i tolv i går förmiddags ringlade besökarna längs med cykelbanan på Lindbergsvägen och in mot byggarbetsplatsen i Trönninge. Över 1 000 nyfikna kom för att få en första titt på skolan och idrottshallarna.

Öppetbygge Trönninge skola

Bild: Marie Hidvi

Under de tre timmar som byggarbetsplatsen höll öppet sken solen och stämningen var förväntansfull, inte bara från nyfikna barn, som till hösten ska börja i den nya skolan. En och annan senior dök också upp för att ta chansen att se bygget från insidan då de dagliga promenaderna går förbi byggarbetsplatsen. Ett glatt gäng killar som börjar trean till hösten gav det gemensamma betyget ”Fett nice skola!" efter att de gått rundvandringen inne i skolbyggnaden.

Besökaren kom in genom den stora friidrottshallen, där idrottscentrum presenterades i sin helhet av Kultur- och fritidsförvaltningen. Leddes vidare in i idrottshallen, här kunde den som ville prata med skolans framtida rektorer, fråga kockarna om skolmaten och prata med Hamn- och gatuförvaltningen om säkra cykelbanor bland annat.

Den aktivitet som drog flest besökare var visningen av skolan. Medarbetare från Varbergs Fastighets AB och ByggDialog skötte visningarna och hann med att visa skolan för 1 014 personer! Skolvisningen avslutades precis där en för dagen stor kolgrill stod placerad. Grillad korv och värmande äppelmust i solen - så avslutas en bra söndag. Tack alla besökare!

ikon

Nyheter