varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-10-01

Nominera till Varbergs kommuns nya jämställdhetspris

Varbergs kommun har inrättat ett jämställdhetspris för att främja jämställdhetsarbetet i Varberg. Nu är det dags för dig att senast 7 november nominera din kandidat!

Du kan nominera en förening, organisation, kommunalt bolag, företag eller enskild person som du tycker har utmärkt sig på ett positivt sätt och bidragit till en varaktig och hållbar jämställdhet. Priset syftar till att lyfta fram goda exempel som kan inspirera andra och på så sätt förbättra jämställdhetsarbetet i hela Varbergs kommun.

Kriterier för priset

  • Bidrar till en hållbar jämställdhet mellan kvinnor och män, pojkar och flickor
  • Visar på nytänkande och/eller långsiktighet
  • Inspirerar andra till ett förbättrat jämställdhetsarbete
  • Engagemang och intresse i frågan

Nominera senast den 7 november på den här sidan.

Det nya jämställdhetspriset består dels av en prissumma på 15 000 kronor, dels av ett diplom. Priset delas ut på kultur- och fritidsnämndens årligt återkommande jämställdhetskonferens Halva kakan, som i år hålls på Varbergs teater den 28 november.

Juryn för priset består av fyra personer: två representanter för kultur- och fritidsnämnden samt en representant för näringslivs- och destinationskontoret och en från Varbergs föreningsråd.

Parallellt instiftas även ett internt jämställdhetspris, Årets jämställare, som delas ut bland Varbergs kommuns medarbetare. Priset består av en statyett med gravering och ett diplom.