varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2016-08-24

Notes for Peace i Varberg – en unik konsert för fred

På lördag den 27 augusti är det dags för Notes for Peace – en utomhuskonsert för fred som arrangeras i andan av VARBERG CALLING for Peace.

På lördag kväll står Stockholm Concert Orchestra på scenen vid Södra fästningshörnan för att tillsammans med flera av Sveriges bästa artister genomföra en unik fredskonsert under bar himmel. Tidigare under lördagen arrangeras också en mängd kostnadsfria aktiviteter för stora och små, bland annat blir det fyra timmars Speakers Corner.

 

Notes for Peace är ett privat initiativ med många lokala samarbetspartners. Varbergs kommun deltar med information från bokbussen. Kom och träffa våra medarbetare som bland annat berättar om projektet Bibliotek mot rasism. Bokbussen finns på Hamnplan klockan 14-18.

– Notes for Peace är en naturlig fortsättning av VARBERG CALLING for Peace. Det är ett utmärkt sätt att låta VARBERG CALLING-andan leva vidare, säger Christina Josefsson, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen.

VARBERG CALLING for Peace är det årslånga arrangemang för fred som pågick i Varberg under hela 2015 för att uppmärksamma jubiléet av 1915 års fredsresolution.