varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Nya möten i höstkvällen

23 oktober 2015Hamn- och gatuförvaltningen
Brunnsparken var centrum för evenemanget Varberg lyser för fred

Människor från olika kulturer möttes under ett paraply eller i en fredsgunga i Brunnsparken.

Brunnsparken lyste i den mörka höstkvällen när "Låna en svensk" flyttade ut på stan. Ett gult paraply och lite kaffe skapade nya möten och visade varbergarnas engagemang i flyktingfrågan.

Från Himle och Mäshult kom asylsökande för att träffa svenskar.

Varbergs centrum lyste för fred under torsdagskvällen, en värdig start på helgens fredsforum. Under ett lysande gult paraply och med karta i hand gjorde svenskar och nyanlända en stadsvandring i ett upplyst centrum.

Efter promenaden bjöd Svenska kyrkan på kaffe och några tog tillfället i akt att prova de nya fredsgungorna i Brunnsparken. Lions visade upp ett katastroftält och samlade in bidrag till medmänniskor på flykt från Syrien.

Röda Korset startade under kvällen en insamling till Varbergs nya cykelpool för integration. Närmare 8000 kr samlades in till cyklar för de boende på asylboendena i kommunen. En cykel gör att man lätt kan förflytta sig och kan vara ett första steg till integration och nya möten.

 

"Varberg lyser för fred" var ett samarrangemang av Varberg Calling for Peace tillsammans med Kultur- och fritidsförvaltningen, Hamn- och gatuförvaltningen, Marknad Varberg, Röda Korset, Lions och Svenska Kyrkan.

ikon

Nyheter