varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-10-19

Ny beräknad öppningsdag för Veddige simhall

Veddige simhall kommer tyvärr inte att öppna som planerat den 22 oktober, arbetet har blivit en vecka försenat. Ny beräknad öppningsdag är den 29 oktober.

Vid ett byggmöte under torsdagseftermiddagen blev det klart att Veddige simhall inte kommer att vara klar för öppning den 22 oktober som planerat.

- Tyvärr klarar vi inte att hålla tidplanen. Entreprenörerna har försökt till det yttersta med övertid både kvällar och helger. Som mest har vi haft 26 byggarbetare och tekniker igång samtidigt, berättar Keith Berntsson, byggprojektledare på serviceförvaltningen.

Ny beräknad öppningsdag för Veddige simhall är måndagen den 29 oktober.

Ventilation och vattenkvaliteten säkras

Innan vattnet i bassängen kan värmas upp måste ventilationen fungera. Anledningen till förseningen är bland annat fördröjda leveranser av ventilationsmaterial. När vattnet är uppvärmt kan reningsprocessen kvalitetssäkras  och vattenkvaliteten godkännas. Hela processen beräknas totalt ta 5-6 dagar.

Så påverkas verksamheten

All verksamhet i Veddige simhall uteblir under vecka 43. Det påverkar bland annat simskolan, föreningarnas träning och de skolklasser som skulle haft idrottslektioner i Veddige simhall. 

- Vi har gått ut med information direkt till skolan, föreningslivet och till vårdnadshavare med barn i vår simskola. Det är så klart jättetråkigt att vi inte kan öppna som planerat, men vi varken vill eller får kompromissa med vattenkvaliteten, säger Olof Johansson, enhetschef för kommunens bad- och simanläggningar.

Mer information

Information om hur arbetet fortlöper kommer att publiceras här på varberg.se. Det går också bra att mejla frågor till veddigesimhall@varberg.se.