varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-06-15

Ny kommunikationschef utsedd

Kommundirektör Carl Bartler har nu utsett Krister Svahn till ny kommunikationschef för Varbergs kommun.

Foto: Annika Örnborg

Krister kommer närmast från Ringhals kärnkraftverk där han arbetat som presschef. Han får nu uppdraget att leda den centrala kommunikationsavdelningen, och under ledning av kommundirektören och i samverkan med kommunens övriga verksamheter utveckla kommunens interna och externa kommunikation.

– Vi har redan en mycket god kompetens på plats. Med Krister får vi en driven och kreativ medarbetare som kan leda kommunens fortsatta kommunikativa utveckling. Det känns som en riktigt spännande rekrytering och jag är övertygad om att Kristers erfarenheter ska bidra till att kommunen närmar sig visionen om att vara Västkustens kreativa mittpunkt, säger Carl Bartler.

Krister Svahn är utbildad inom media- och kommunikationsvetenskap och journalistik. Han har före uppdraget på Ringhals bland annat arbetat som pressansvarig och biträdande kommunikationschef vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, och inledde sin kommunikationsbana som nyhetsreporter på Göteborgs-Posten och Hallands Nyheter.

– Jag har i hela mitt yrkesliv arbetat för det allmännyttiga och gillar verkligen att jobba i verksamheter som berör och påverkar människors vardag. Få saker berör och engagerar mer än de frågor och utmaningar som en kommun hanterar, och att få jobba med det engagemanget i min egen hemkommun känns otroligt kul och viktigt och spännande, säger Krister Svahn.

Krister Svahn börjar som ny kommunikationschef i september.