varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-11-16

Ny omklädningsbyggnad till Sjöaremossen

Nu är det klart att Sjöaremossens isbana ska få en ny omklädningsbyggnad, något som är mycket efterlängtat av föreningslivet. Satsningen bidrar till att Varbergs kommun fortsätter utvecklas till en spännande och nytänkande kultur- och idrottskommun.

Vid sitt sammanträde den 13 november beslutade kommunfullmäktige att avsätta 11 miljoner för att bygga en ny omklädningsbyggnad vid Sjöaremossens isbana.
- Det är en mycket efterlängtad investering och sista delen i en mycket stor satsning som gjorts på Sjöaremossen under flera års tid, säger Christofer Bergenblock, ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Totalt har Varbergs kommun investerat ungefär 14 miljoner i Sjöaremossens isbana sedan 2011.

Nya möjligheter

De befintliga lokalerna för omklädning är gamla och i mycket dåligt skick. Dessa kommer rivas och ersättas med en ny något större byggnad. Den nya byggnaden kommer bland annat att rymma fyra omklädningsrum, värmestuga, kiosk, domarrum, teknikrum och ett utrymme för slipning av skridskor. Anläggningen kommer att vara helt tillgänglighetsanpassad.

- Genom satsningen ska vi möta framtidens tränings- och tävlingsbehov i moderna och tillgängliga lokaler, säger Mari Hagborg-Lorentzon, chef för fritidsavdelningen.

Sjöaremossen

Foto: Sunvära SK

Två bandyföreningar

Sjöaremossen är hemmarink för Sunvära SK. Föreningen har 340 medlemmar varav en stor del är ungdomar (45 procent av medlemmarna är i åldern 7-25 år). Sunväras damer spelar i Allsvenskan och herrarna i division 1. Isbanan ligger nära Kungsbacka kommun och nyttjas även av Kungsbackaföreningen Frillesås BK vars herrlag gick upp till Elitserien förra säsongen. Även Frillesås BK har en stor ungdomsverksamhet. Därutöver används anläggningen flitigt under skolornas friluftsdagar och för allmänhetens åkning.

Rivningen planeras starta efter säsongsavslutningen våren 2019. Den nya omklädningsbyggnaden väntas stå klar till bandysäsongen startar hösten 2019.