varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-06-29

Parad, workshoppar och livemusik under Pride Varberg

Lördag den 30 juni är det dags för Pride Varberg, i år med temat regnbågsfamiljer med fokus på barnen. Det blir bland annat konstworkshoppar, livemusik och parad för allas lika rätt till kärlek. På fredag arrangeras också Pre-Pride på kulturhuset.

Foto: Mohamad Haymoun

Under Pride Varberg blir det fullt av aktiviteter i och runt Societetsparken. Varbergs kommun medverkar bland annat genom Konstverkstan som håller i två workhoppar, kom och gör ett kärleksarmband eller rita ditt familjeträd där alla ryms och tar plats. På plats finns även Centralen och kommunens ungdomsgårdar som berättar om sin verksamhet.

Kommunen bidrar även med en vigselförrättare som kostnadsfritt* viger par på plats i Societetsparken klockan 12-14. Det är ingen föranmälan, men paret behöv er ha med sig hindersprövning och vigselintyg.

Klockan 14 blir det traditionsenlig parad genom Varbergs gator. Gå med och stå upp för allas lika rätt till kärlek. Paraden börjar och slutar i Societetsparken.

På Societetscenen blir det livemusik. Bland annat uppträder King Melodies och Sara & Leia. Det blir även dragshow med Linda Gold. Dagen avslutas av Liamoo, som bland annat är känd från Idol och Melodifestivalen 2018.

Pre-Pride på kulturhuset 29 juni

Fredagen innan arrangeras Pre-Pride på Kulturhuset Komedianten. Det blir bland annat normmedveten workshop för hela familjen och föreläsning med Kamilla som levt som man i 60 år. Idag är hon en fullfjädrad och äntligen lycklig kvinna.

Pride Varberg arrangeras för fjärde året i rad av den ideella föreningen ProLove. Varbergs kommun stödjer arrangemanget bland annat genom medel från Idécentralen.

Läs mer om Pride Varberg på www.pridevarberg.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

*Vigseln är kostnadsfri för alla som är skrivna i Varberg.