varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Påskbergsskolan har tilldelats 27 Januaripriset

8 maj 2015Kommunen

2015 års 27 Januaripris har tilldelats Påskbergsskolan för sitt engagemang och arbete för att hålla minnet av Förintelsen levande. Priset delas ut av Emerich Roth, överlevare från förintelsen, vid ett besök på Påskbergsskolan den 5 juni.

Påskbergsskolan tilldelas 27 Januaripriset priset för Skapande skola-projekt som genomfördes 2013 då främst eleverna i årskurs 6-9 fick fördjupa sig i ämnet. Eleverna fick träffa överlevande från förintelsen och höra deras berättelser, träffa och lyssna på äldre elever som varit i Auschwitz på studiebesök, se filmer och läsa litteratur kopplat till ämnet och se en teaterföreställning av Teater Albatross på samma tema. En grupp elever från årskurs 9 arbetade sedan vidare tillsammans med Teater Albatross och skrev ett manus om Förintelsen. Manuset mynnade ut i en stor föreställning som spelades upp för hela skolan.

- Vi är stolta över att vårt arbete uppmärksammats och att vi har personal och elever som är så engagerade i denna viktiga fråga, säger Elisabeth Thelne rektor på Påskbergsskolan.

- Vi har under många år arbetat aktivt med värdegrundsfrågor kopplade till Förintelsen. Bland annat åker elever i årskurs 9 till Auschwitz på studiebesök varje år, avslutar Fredrik Donaldson rektor på Påskbergsskolan.

ikon

Nyheter