varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-09-04

På ungdomssgården BU kan du vara dig själv

I fredags återinvigde vi ungdomsgården i Bua. Drygt hundra personer kom för att fira och kika på den nyrenoverade ungdomsgården som nu har fått namnet BU [bi: ju:].

Ungdomsgården i Bua har varit stängd för renovering sedan januari 2018. Under våren har alla ytskikt renoverats och ungdomsgården har öppnats upp så personalen och besökarna har god uppsikt över vad som händer i de olika rummen. Studion för filmredigering och musikproduktion har ljudisolerats professionellt och den stora salen har fått en scen med ny ljudanläggning och scenljus.

Under fredagen kunde den nyrenoverade gården äntligen slå upp portarna igen. Firandet inledes med tal av Christofer Bergenblock, ordförande för kultur- och fritidsnämnden. Bergenblock avslöjade även ungdomsgårdens nya namn; BU. Namnet syftar på Be yourself - var dig själv, men är även en förkortning för Bua ungdomsgård. Namnet ska uttalas [bi: ju:].

- Det behövs mötesplatser där det inte spelar någon roll om man är kille eller tjej, om man är muslim eller kristen, om man homo eller hetero, om man är sämst på Fortnite eller bäst på fotboll, om man kommer från Bua eller Väröbacka. BU ska helt enkelt vara en ungdomsgård där alla har rätt och möjlighet att vara sig själva, sa Bergenblock i sitt tal.

Efter invigningsceremonin fortsatte firandet med tårta, bullar och livemusik.

- Vi är så nöjda! Det var fantastiskt roligt att visa upp gården för både nya och gamla besökare. Nu ser vi fram emot en höst full med massor av roliga aktiviteter här på BU, sa Eva Lena Henningsson som arbetat på ungdomsgården i Bua i 30 år.