varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

På Varbergs Konsthall får känslorna ta plats

8 oktober 2014Kommunen

Foto (detalj): Johanna Ekström

”En utställning där känslor och erfarenheter får plats.” Så beskriver Ola Åstrand, kurator och konstnär, sin ambition med höstens utställning på Varberg Konsthall som öppnar lördagen den 11 oktober.

I utställningen, som heter Varning för känsliga människor, tolkar 25 konstnärer temat livskris genom varsitt konstverk. Ola Åstrand fick, efter att själv ha upplevt en kris, idén att sätta ihop en konstutställning på samma tema: livskriser och vad dessa kan leda till. I sitt förord till utställningskatalogen skriver han: ”Kanske är en kris ett vägskäl där man tvingas välja mellan att gå under eller ta en annan ny och okänd väg.”


Som en fördjupning är dessutom sju av höstens programpunkter på Komedianten, i serien Var och varannan onsdag, kopplade till utställningen Varning för känsliga människor. Bland annat kan du lyssna till Olle Carlsson, författare och präst i Allhelgonakyrkan i Stockholm, som skrivit boken Kristendom för ateister. Han kommer att föreläsa om livsförändring utifrån en nytolkning av Anonyma Alkoholisters tolvstegsprogram.


Vernissage för utställningen 11 oktober kl 14.00

Kl 14.15 Utställningen presenteras av kurator Ola Åstrand.

Text- och musikperformance av och med Kennet Klemets och Isak Eldh.

ikon

Nyheter