varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Peder Skrivares skola är Årets UF-skola i Halland 2014/2015!

4 januari 2016Kommunen

Nyligen utsågs Peder Skrivares skola till Årets UF-skola i Halland 2014/2015. Skolan får priset för sitt innovativa, målmedvetna och långsiktiga arbete där elever på både yrkesprogram och högskoleförberedande program ges möjlighet att starta UF-företag.

Priset delades ut den 21 december av UF-kontoret på lärarnas julmingel. På plats att ta emot priset fanns Magnus Olofsson, lärare på Teknikprogrammet och förstelärare i entreprenörskap, Vesat Ademi, lärare på El- och energiprogrammet samt rektor Lars Kyllergård.

 

- Det känns väldigt bra att ta emot detta pris såhär innan julledigheten. Det är ett tecken på att vi gör bra och rätt saker. Vi jobbar hårt på att bredda UF-företagandet på skolan och satsar mycket på yrkesprogrammen. Dessutom har aktiviteter där vi samverkar med näringslivet såsom PS-panelen och rådgivarfrukost vuxit de senaste åren, sa Magnus.

 

Vesat Ademi är ny UF-lärare och också han är glad för priset. 

 

- Jag har fått en jättebra start som UF-lärare med stöd både från rektorer, andra UF-lärare och Pär Wiik som är arbetslivsutvecklare, berättade Vesat.

 

Motiveringen till priset lyder:

 

”På Årets UF-skola ges elever både yrkesprogram och högskoleförberedande program möjlighet att driva UF-företag inom ramen för sitt program, vilket skapar en otrolig bredd på UF-verksamheten. Skolan arbetar aktivt med att skapa goda förutsättningar för UF-företagen, bland annat genom PS-panelen och Business Lab. Skolan har ett UF-team med lärare, skolledare och utvecklare, som tillsammans planerar gemensamma aktiviteter och ger varandra tips och råd. Skolan knyter kontinuerligt till sig nya näringslivskontakter, arrangerar rådgivarfrukost och tar alla chanser att lyfta fram UF-företagen och arbetet kring Ung Företagsamhet för att marknadsföra skolan. Med en tydlig strategi och bra stöd från utvecklare och skolledning arbetar skolan aktivt för att utveckla UF-verksamheten, hela tiden med elevers lärande i fokus och att växa med kvalitet. Årets UF-skola fortsätter att leverera år efter år och är en god förebild som många andra skolor inspireras av!”