varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-05-10

Peder Skrivares skola vann SM-guld

Igår kväll avgjordes SM i Ung Företagsamhet. Årets unga ledare blev Martin Olsson från Varberg.
- Att han är bäst av de totalt 26 000 elever som har ett UF-företag, det är stort, säger Pär Wiik, skola- och arbetslivsutvecklare.

För första gången någonsin var tre UF-företag från Peder Skrivares skola i SM-final. Igår kväll var det en stor gala i Stockholm för alla de unga entreprenörerna och en vinnare i varje kategori utsågs. Martin Olsson från Varberg kammade hem vinsten i kategorin Årets unga ledare.

- Det är UF-alumni, ett nätverk för före detta UF-företagare, som har utsett årets unga ledare. De har gjort intervjuer med alla de nominerade med frågor kring ledarskap, personlig utveckling och entreprenörskap, menar Pär Wiik.

Att årets unga ledare skulle utses fick de tävlande veta under gårdagen. En ung entreprenör från varje region var nominerad och tillslut så stod det klart att Martin Olsson var en av de fyra vinnarna.

- Han är bäst av total 26 000 elever eller av 8 000 UF-företag, det är stort. Han är vd i företaget Fidgety UF som han har tillsammans med Elvin Tengdahl och de har ett otroligt engagemang.

Pär Wiik summerar de två dagarna i huvudstaden som lärorika och utvecklande. För lärarna så har föreläsningar och seminarier fyllt dagarna och de har även knutit nya kontakter.

- Vi har träffat massor av UF-lärare från hela landet och vi har även knutit kontakter för att kunna arbeta mer internationellt. Förhoppningsvis kan vi få igång ett samarbete med bland annat Kanada i framtiden.

Med tre UF-företag från Peder Skrivares skola i final och ett SM-guld i bagaget så ser Pär Wiik mycket positivt på framtiden. 

- Det här är ett kvitto på att vi är på rätt väg med hur vi jobbar med entreprenörskap. Det är även bra marknadsföring för kommande elever. Det har gått väldigt bra för oss i år och vi ser alla våra unga entreprenörer som vinnare.