varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-05-19

Planerat driftstopp i kommunens telefoni

Under kvällen den 19 maj genomförs ett återställningstest i kommunens telefonisystem. Under testet går det inte att ringa till Varbergs kommun. Viktiga funktioner inom exempelvis räddningstjänsten och socialförvaltningen är undantagna från testet. Arbetet inleds klockan 18 och beräknas pågå 4-5 timmar.

Återställningstestet genomförs för att vi ska vara väl förberedda inför eventuella incidenter i vår telefoni. För att arbetet ska påverka invånarna så lite som möjligt görs testet efter kontorstid när merparten av kommunens verksamhet är stängd.

Från klockan 18 till ca klockan 23 på fredagskvällen kommer inga samtal kunna tas emot till telefoner från Varbergs kommun. Mobiltelefonerna kommer dock att kunna ta emot sms. Det kommer även att fungera att ringa och skicka sms från mobiltelefonerna. Det kan sedan periodvis bli störningar fram till klockan 12 på lördagen.

Nyckelfunktioner inom exempelvis räddningstjänsten och socialförvaltningen kommer att undantas från testet. Även kommundirektörens och förvaltningschefernas telefoner kommer att fungra som vanligt. 

Inga andra av kommunens IT-system kommer att påverkas av testet.