varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2016-07-29

Program - Change Music Festival  i Varberg

Den gränsöverskridande kammarmusikfestivalen Change Music Festival är tillbaka, 4-7 augusti står scenerna redo i Varberg, Kungsbacka och på Tjolöholms slott. Här hittar du de olika programpunkterna i Varberg.  

porträtt på två tjejer med fiol

Lisas, Varbergs Konsthall 6/8

För fullständigt program, information om festivalen och årets tema, besök Change Music Festivals hemsida.länk till annan webbplats Biljetter kan du köpa på Kulturhuset Komediantenlänk till annan webbplats, Engelbrektsgatan 7 i Varberg eller på webben.

Torsdag

Musica Vitae & Hazelius/Hedin
Norra Fästningshörnan, Varberglänk till annan webbplats
Kl 13.00-14.00  Fri entré
Hazelius/Hedin är en komplett och färgstark duo som med bländande briljans, sällsynt innerlighet och ett makalöst driv fyller de svenska danslåtarna och visorna med musik som fängslar och berör. När duon tillsammans med arrangören och dirigenten Karl-Johan Ankarblom möter Kammarorkestern Musica Vitae, tillåts båda kliva över varandras gränser.

Fredag

Change World Music Café med Ale Möller 
Kulturhuset Komedianten - Evenemangsplatsen, övre plan
KL 13.00-13.50 Fri Entré
Elever från Kulturskolan i Kungsbacka tillsammans med Ale Möller. Konserterna presenteras i samarbete med Språkcaféet En Kulturträff.

Vaudou Game 
Varbergs Teater
KL 14.00-14.45 Fri entré
Afro Beat i världsklass med Vaudou Game. Ett högoktanigt, energiskt och liveband från Västafrika/Frankrike. Tungt gungande Afro-Funk. Sångaren Peter Solo har sina rötter i Togo, där Voodookulturen är stark. Influerad av denna rörelse startade han i Lyon tillsammans med franska musiker bandet Vaudou Game. Bandets första succéskiva Apiafo utforskar Voodokulturen och dess chants, fast med moderna musikinstrument. Konserten arrangeras i samarbete med Kultur i Hallands konsertserie Studio.

Lördag

In memoriam
Varbergs kyrka
Kl 10.00-11.00 Biljetter 130/60 kr
Konsert med några kompositörers personliga hyllningar. Benjamin Britten skrev en inspirerad uppsättning av variationer till minnet av sin älskade lärare Frank Bridge. Arvo Pärt skrev sin "Cantus" efter Brittens död och insikten att han aldrig skulle få träffa den vars musik hade berört honom så djupt hade klarnat.

Change Music Festival firar också 100-årsdagen av Carin Malmlöf-Forslings födelse, en unik musikalisk röst i Sverige och världen. Malmlöf-Forsling är den enda svensk att studera med den stora pedagogen Nadia Bouanger i Paris. Hennes egen "In Memoriam" var hennes allra sista komposition och sjöngs för första gången på hennes makes begravning. Stina Ekblad, Karin Dahlberg och Musica Vitae under ledning av Malin Broman presenterar dessa rörande och livsbejakande homages.

Musikfamiljen med Lina Nyberg
Kulturhuset Komedianten - Lilla Teatern
Kl 11.30-12.15 Biljetter 60 kr
Musikfamiljen spelar lekfulla och fantasifulla låtar för barn och deras vuxna. Här ryms jazz-, världs- och folkmusikinflenser. Instrumenten och musiken presenteras för barnen av några av Sveriges mest namnkunniga och uppskattade jazz- och folkmusiker. Texterna handlar om viktiga saker som att gunga, plaska i vattenpölar, mobiltelefoner och monster.

Medverkande musiker: Lina Nyberg, sång, Lisa Rydberg, fiol, Göran Klinghagen, gitarr, och Josef Kallerdahl, bas.

Lisas
Kulturhuset Komedianten - Varbergs Konsthall
kl 16.00-17.00 Biljetter 60 kr
Lisa Rydberg, fiol, och Lisa Eriksson Långbacka, accordeon, är två unika röster på den svenska folkmusikscenen. De två Lisorna bjuder på musik som nyfiket tänjer på genregränser och deras samspel kännetecknas av lyhördhet och innerlighet, ett gemensamt arrangerande i stunden. Repertoaren består, vid sidan av traditionella låtar från framför allt Hälsingland och Dalarna, av egna kompositioner som speglar deras musikaliska förankring i folkmusik, barockmusik, tango med mera.

A Moveable feast/en fest för livet
Varbergs teater
Kl 19.00-21.00 Biljetter 130/60 kr
”Paris är staden som aldrig upphör att rusa i blodet, om man fått turen att uppleva den som ung, ty Paris är en fest för livet” – Ernest Hemingway

Under 1900-talets början var Paris de kreativa själarnas mekka. Artister från hela världen sökte sig dit och på så sätt sjöd miljön av en inspiration, som fick inflytande på dem alla. De tre sinsemellan mycket olika kompositörerna Ralph Vaughan-Williams, Manuel de Falla och Maurice Ravel lockades alla till staden år 1907. Kvällens program placerar på ett fascinerande sätt deras musik parallellt och väver samman den med poesi och bilder från den tiden. Bara några år senare utvecklade Django Reinhardt och Stéphane Grapelli sitt speciella jazzspråk och bildade den berömda Franska Hotkvintetten. I konsertens andra halva förenas vår tids enastående gitarrist Gustav Lundgren med Stockholm Syndrom Ensemble för att nytolka Hovkvintettens banbrytande jazzmusik.

Artister: Stockholm Syndrome Ensemble: Malin Broman, violin/viola, Fredrik Paulsson, violin/viola, Malin William-Olsson, violin/viola, Johannes Rostamo, cello, Rick Stotijn, kontrabas, Simon Crawford-Phillips, piano och Gustav Lundgren, gitarr.

ikon

Nyheter