varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2016-07-06

Program Varbergs Visdagar

28, 29 & 30 juli är det återigen dags för visor på Societetsscenen. Under tre dagar får vi uppleva sex konserter av några av Sveriges främsta artister. Fri entré.

Amanda Bergman sitter på en trappa i hatt och mörkblå kostym

Amanda Bergman 28 juli

Program

28 juli
kl 19 Amanda Bergmanlänk till annan webbplats
Sångerskan, musikern och låtskrivaren Amanda Bergman från byn Björka i Dalarna har sedan debuten 2009 varit verksamh soloartist, då under namnet Hajen och Idiot Wind, och allra senast som sångerska i det kritikerhyllade bandet Amason. Nu är det dags för Amanda Bergman att släppa sitt första fullängdsalbum i eget namn.

kl 20 Jack Vreeswijklänk till annan webbplats
Jack Vreeswijk är sångförfattare och kompositör med fyra rosade album på meritlistan. Till det, och icke minst, son till en av vår tids mest kända och folkkära artister, Cornelies Vreeswijk. År 2000 fick Jack ta emot Cornelies Vreeswijk-stipendiet och 2008 Fred Åkerström-Stipendiet. Nu är det äntligen dags att knyta ihop detta till en konsert.

29 juli
kl 19 Jenny Almseniuslänk till annan webbplats
Jenny Almsenius släppte under våren nytt material. Fem år efter det hyllade debutalmbumet Sånt som brinner släpptes singeln Mamma och därefter fullängdsalbumet Hjärtat slår mot asfalten. Jenny, som har sina musikaliska rötter i bluesen och visan, har med de nya låtarna utvecklat sitt personliga sound ytterligare.

kl 20 Py Bäckman & Janne Barklänk till annan webbplats
Förra våren släppte Bäckman och Bark det hyllade albumet Vi är bara människor. Tillsammans har de skapat ett album med starka melodier och texter som har det där lilla extra. Py Bäckman kan se tillbaka på en lång och gedigen karriär som sångerska, textförfattare och kompositör. Janne Bark fick sitt stora genombrott som gittarist tillsammans med Ulf Lundell, som han fortfarande spelar med.

30 juli
kl 19 Adrian Modiggårdlänk till annan webbplats
Adrian Moddiggård var med och spelade tamburin i farsans band Eldkvarn redan som nioåring. Han lärde sig att hantera gitarr, bas, piano, trummor, slagverk och sång. Och med tiden fick han ta mer plats i bandet. Samtidigt har han skrivit låtar på egen hand. Under våren kom första skivan och med den även turné i eget namn.


kl 20 Timo Räisänen Sjunger Tedlänk till annan webbplats
I år skulle Ted Gärdestad ha blivit 60 år. I en hyllning till legendaren som tonsatt den svenska sommaren axlar Timo Räisänen manteln och tar låtskatten till nya höjder. En av landets sköraste röster och mest explosiva liveartister blåser dammet av några av våra vackraste melodier och mest älskade texter.


ikon

Nyheter