varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-10-09

Sanna Lundell avslutade lyckad anhörigvecka i Varberg

På årets anhörigvecka satsade socialförvaltningen på att lyfta fram anhöriga inom missbruk och beroende. Ett sätt att belysa anhörigas perspektiv och att nå ut till fler anhöriga. Sanna Lundell avslutade anhörigveckan, som uppskattningsvis lockade cirka 400 besökare under veckan.

Tre personer står på en scen, med åhörarplatserna i bakgrunden.

Från vänster: Camilla Sjölund, Sanna Lundell, Käthe S Wiman.

Anhöriga inom missbruk och beroende är en dold grupp i samhället där socialförvaltningen vill lyfta fram att det finns stöd att få.

-   Anhörigveckan är viktig för att belysa anhörigas situation. Och det är också så att vi vet att det finns många anhöriga som inte är kända för oss. Det finns ett mörkertal där anhöriga behöver få stöd och hjälp. Det är också en viktig del att nå ut till dem, sa Käthe S Wiman, anhörigsamordnare på socialförvaltningen.

 Se film nedan – Sanna Lundell avslutade lyckad anhörigvecka i Varberg

Sanna Lundell berättade under sin föreläsning om medberoende som anhörig, om att man inte är ensam, att det finns hjälp att få, och om att ta bort den skam som ofta finns som anhörig.

-     Det är precis lika viktigt för den som är anhörig att få stöd och hjälp som för den som är sjuk, säger Sanna Lundell i en kommentar om anhörigveckan i Varberg.

Programmet under veckan har annars haft en bredd med både de som berättar utifrån egna upplevelser och andra som arbetar inom området.

Läs mer om veckan och olika föreläsningar på anhörigstödets blogg

Läs om invigningen och första föreläsningen

Läs i media om Sannas föreläsninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs i media om anhörigveckans invigninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster