varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-10-05

Seminarium med land-artkonstnär Frank Nordiek

Som en del av det regionala konstprojektet (X)Sites kommer tyska konstnären Frank Nordiek till Kulturhuset Komedianten och föreläser.

Stenar och konstverk på en strand

Verket 3 Stenar, som är Frank Nordieks bidrag till landart-projektet (X)Sites, finns vid strandkanten söder om Träslövsläge. När Frank kom till platsen första gången inspirerades han av det faktum att de stora stenblocken vid kusten hade legat där ända sedan istiden, och kommer att finnas kvar långt efter vår tid. Därför ville han skapa något som var i dialog med stenarna.

Vid sitt seminarium berättar Frank Nordiek mer om sitt konstnärsskap och hur det är att arbeta platsspecifikt, i naturen. Välkomna!

Tid: Söndag 8 oktober, 14.00
Plats: Lilla teatern, Kulturhuset Komedianten, Engelbrektsgatan 7, Varberg

Vad är (X)Sites?

Landart-projektet (X)sites sträcker sig längs hela Kattegattleden från Kungsbacka i norr till Helsingborg i söder. På en rad olika positioner längs leden har inbjudna konstnärer från nio olika länder inspirerats av sin respektive plats och skapat ett platsspecifikt verk. (X) står för det vi inte vet, sites står för platser, och tillsammans bildar de excites = engagerar. Under utställningsperioden arrangeras också program under namnet (X)Sites Forum.

Ett samarbete mellan flera partners

(X)sites har kommit till på initiativ av Konstnärscentrum Väst och genomförs med stöd av en rad olika partners: Kulturrådet, VG-regionen, Region Halland, Region Skåne, Sjuhäradsbygdens kommunalförbund, kommunerna Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka, Postkodlotteriets kulturstiftelse, Hallands konstmuseum och GIBCA
Extended.