varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-04-27

Skaterampen tillbaka i centrum

I sommar kommer skaterampen tillbaka till Sjöallén i centrala Varberg. Samtidigt pågår arbete med en inomhushall för skateboarding i Kunskapsskolans lokaler.

Skaterampen i Sjöallén

Foto: Hidvi Group

Skaterampen blev en succé förra året och lockade såväl små som stora åkare.

Representanter för kommunen har under våren haft en dialog med skateboardföreningarna och Hallifornia för att diskutera en bra plats för rampen. Valet föll på Sjöallén, som fungerar väl ur flera perspektiv. Sjöallén är ett av de områden i centrum som kan bli mer grönt och mer attraktivt att besöka i enlighet med kommunens grönstrategi.

Jörgen Ek, ordförande i UFO-2000 Boarder Club är nöjd med placeringen i Sjöallén:
– Ett mycket klokt beslut som kommunen har tagit för barn och ungdomar. Sjöallén är en trygg och centralt belägen plats med närhet till handel och till Spööökitetsparken. Den är lättillgänglig för ankommande med tåg. Det blir även en attraktiv samlingspunkt även för icke-skateboardåkare, eftersom denna frisport lockar åskådare.

Rampen kommer att ägas av Varbergs kommun och Hallifornia har nyttjanderätt under festivalen på somrarna. Kommunen söker nu bygglov för 3 år och planen är att rampen är på plats i början av juli. Området för skaterampen tar ett antal parkeringsplatser i anspråk men inom kort kommer det nya parkeringshuset vid Gallerian att erbjuda 200 centrumnära parkeringsplatser. 

 

Varbergs kommun stöttar också möjligheten till skateaktiviteter året om genom samverkan med Varbergs skateboardklubb, som startar en inomhushall i Kunskapsskolans lokaler i höst.
– I samverkan med kommunen och Bryggeriet i Malmö jobbar vi för att öppna en inomhushall i Varberg. Kul att kommunen äntligen satsar på skateboard, säger Helena Selander från Varbergs Skateboardklubb.

ikon

Nyheter