varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2017-06-19

Skolsmedjan har anlänt till Varberg

Idag är det dags för Varberg att anordna sin fjärde konferens tillsammans med Skolsmedjan. Organisationen Skolsmedjan verkar för skolutveckling och arrangerar konferenser med syfte att möjliggöra möten, dialog och görande. De 130 deltagarna kommer från hela landet och kommer alla att bidra till Bästa möjliga möte för lärande, som även är temat för dagarna.

Idag kör Skolsmedjan #afkVarbrg17 igång!

Idag kör Skolsmedjan #afkVarbrg17 igång!

Idag startar en tvådagars knytkonferens där Varberg är värdkommun. Deltagare från Luleå i norr till Trelleborg i söder anländer till Varberg för att diskutera skolfrågor, lyssna på föreläsare och utbyta erfarenheter.
- Skolsmedjan är en ideell organisation som startades hösten 2013 av tre lärare, en rektor och en specialpedagog hemmahörande i Göteborg, Malmö och Varberg. Under åren har vi arrangerat sex konferenser ibland annat Varberg, Malmö, Örebro och Linköping. Nu återvänder vi till Varberg, och hemmaplan, för två av oss. Att vi kan arrangera här igen beror på ett gott samarbete med barn- och utbildningsförvaltningens ledningsgrupp, berättar Magnus Axelsson, lärare på Lindbergs skola och en av fyra arrangörer i Skolsmedjan.

I två dagar anordnar Varberg konferens med Skolsmedjan.

I två dagar anordnar Varberg konferens med Skolsmedjan.

Under de två dagarna kommer det att bjudas på föreläsningar, Pecha Kucha och intervjuer. Magnus Axelsson ser fram emot dagarna och menar att det även kommer bli en hel del lokal anknytning.
- Varberg har valt att låta stadens två kommunalråd inviga konferensen och vår utvecklingschef Maria Wirén synliggör pågående processer i Varbergs skolutveckling. Jag tycker, som lärare i Varberg, att det är ett klokt val. Det visar på att vi samarbetar och är stolta över den skola vi har i kommunen.

De 130 deltagarna kommer från hela landet.

De 130 deltagarna kommer från hela landet.

 - Jag tror helt enkelt att det blir två riktigt bra och lärande dagar och att alla de som deltar på ett eller annat sätt kommer att bidra till innehåll och ta med sig inspiration till den egna verksamheten så att svensk skola kan bli ännu bättre.