varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Snöröjning i kommunen

19 januari 2016Kommunen
Snöröjning på Varbergs torg

Just nu är det många som hör av sig till oss om snöröjningen. Vi hoppas att ni förstår att vi gör vårt bästa för att vägarna i kommunen ska bli framkomliga och trafiksäkra även i besvärligt vinterväder.

Vi snöröjer och sandar cirka 16 mil väg i kommunen. Därtill kommer de kommunala vägar och gator som entreprenörer hjälper oss med. Vi hjälper också pensionärer och sjuka med halkbekämpning av totalt 2,1 mil trottoarer. Efter ett kraftigt snöfall prioriterar vi framkomlighet till järnvägsstationen, sjukhuset, skolor, förskolor och stora arbetsplatser. 

Varje snörunda med våra maskiner tar ett antal timmar att köra. Som exempel kan nämnas att den kortaste rundan i centrala Varberg tar 6,5 timmar att köra. Det kan därför ta en stund innan vi hinner fram till alla.

Vi ansvarar för de kommunala vägarna i tätorten, utanför tätorten är det Trafikverket som ansvarar för snöröjning och halkbekämpning. Fastighetsägare ansvarar för sina egna trottoarer.

Anmäla fel

Om du vill göra en felanmälan kan du ringa oss på vardagar kl. 09-12 på telefon 0340-881 39. Du kan också använda vår app för felanmälan eller göra din anmälan via vår självservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.