varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Spana in: Demokratiforum för ungdomar

23 mars 2015Kommunen
Demokratiforum för ungdomar från Hösten 2014

Kommunfullmäktige har beslutat om att inrätta en ungdomsdialog, Demokratiforum för ungdomar i Varbergs kommun. Det första forumet genomfördes den 27 november med gymnasieelever och nu är det äntligen dags igen!

Politiker och ungdomar från Varbergs ungdomsgårdar och ungdomens hus, Centralen, träffas på Folkets Hus i Varberg den 26 mars 2015 för att diskutera aktuella och viktiga frågor.


Syftet med Demokratiforum för ungdomar är att fånga unga människors kreativa idéer för att utveckla Varberg, ta tillvara deras engagemang samt ge förutsättningar och möjligheter för ungdomar att påverka sin vardag. Forumet är en del av arbetet med delaktighet utifrån Vision 2025.


Demokratiforum för ungdomar kommer att genomföras varje år och forumet ska skapa dialog utifrån ett demokrati- och invånarperspektiv, där ungas synpunkter bemöts, diskuteras och återkopplas.


Under årets Demokratiforum för ungdomar kommer följande teman att diskuteras:


· En kreativ och aktiv fritid
· Hälsa, trygghet och jämställdhet
· Skola, framtid och arbete
· Varbergs framtid
· Valfritt tema


Jag vill veta mer och klickar därför på denna länk.öppnas i nytt fönster


Vad händer sedan?


Varje tillfälle kommer i efterhand att sammanfattas i en rapport. Här hittar du rapporten från höstens forum, 2014PDF (pdf, 2.9 MB). Rapporten skickas sedan ut till kommunens förvaltningar och bolag tillsammans med eventuella frågor, förslag, tankar och idéer som ungdomarna har framfört. Ett nytt möte kommer sedan att hållas med alla deltagare och då presenteras hur deltagarnas förslag, tankar och idéer ska tas tillvara och där intyg och en hemlig present delas ut.