varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2016-09-22

Spännande första möte

I tisdags hölls det första avstämningsmötet med arkitektteamen som ska ta fram varsitt förslag på nya stadsdelen Västerport. Det blev en spännande och intensiv dag på Campus!

I drygt en månad har de hållit på: Team Spacescape, Team EG Architects och Team Adept/Mandaworks. I tisdags var de i Varberg och berättade om hur de tagit sig an arbetet hittills. Vart och ett av teamen fick också möjlighet att enskilt träffa och ställa frågor till projektledningen och planprogramgruppen.

- Alla tre team har gjort väldigt fina analyser av Varberg, de har fördjupat sig i stadens historia och även i den omgivande naturen, och visade tankar på hur dessa två kan mötas i Västerport, berättar landskapsarkitekt Karin Sjödin från planprogramgruppen.
- Det är spännande att se hur någon med perspektiv utifrån närmar sig det här projektet. Alla tre har sinsemellan olika arbetssätt, men man får förtroende för alla tre.

Håkan Cullberg, kreativ ledare för Stadsutvecklingsprojektet, håller med:
- Det var mycket inspirerande att ta del av deras tankar och idéer och också kunna jämföra med de tankar och idéer som vi har internt i kommunen. Det här lovar gott inför fortsättningen!

Nästa gång teamen kommer till Varberg är om tre veckor, den 12 och 13 oktober. Då ska de visa upp sitt arbete för inbjudna medborgargrupper, branschföreträdare, tjänstemän och politiker och tillsammans med dessa diskutera om de är på rätt väg.

Därefter fortsätter teamen arbetet med att ta fram en stadsbyggnadsstruktur för Västerport. Lördagen den 21 januari blir det öppet hus på Folkets Hus dit alla är välkomna att titta på olika förslagen, träffa arkitekterna och tänka, tycka och fråga. Sedan kommer materialet ställas ut i tre veckor på Komedianten för dem som inte kunde komma på lördagen – eller de som vill ta en andra titt i lugn och ro.ikon

Nyheter