varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2016-08-16

Språkvänner sökes

Vill du göra skillnad för en person som nyligen kommit till Sverige och som håller på att finna sig till rätta? Är du nyfiken på människor med annan bakgrund än du själv? Bli språkvän! Lördag 8 oktober arrangerar vi höstens första informationsmöte om Språkvänsprojektet.

Språkvänner gör saker tillsammans och båda tycker är trevligt. Projektgruppen matchar ihop personer med liknande intressen. Man kan delta själv, men även tillsammans med sin familj, några vänner eller med sina arbetskamrater. Språkvänsprojektet pågår i sex månader räknat från det första mötet. Under dessa sex månaderna förväntas ni ha kontakt via telefon eller mejl  minst en gång i veckan samt träffas och hitta på något tillsammans minst två gånger i månaden.

Informationsträff om Språkvänsprojektet

Lördag den 8 oktober arrangerar vi en informationsträff om Språkvänsprojektet. Vi träffas klockan 10.15 på evenemangsplatsen i Kulturhuset Komedianten. Anmäl dig till sprakvanvarberg@gmail.com. Det är ett förutsättningslöst möte där du får mer information om projektet. Efteråt kan du bestämma om du vill anmäla dig.

Har du inte möjlighet att gå? Vi arrangerar ytterligare två informationstillfällen i höst. Lördagen den 29 oktober och lördagen den 19 november, klockan 10.15 i Lilla Teatern på Kulturhuset Komedianten. 

Språkvänsprojektet är ett samarbete mellan Varbergs kommun och Röda Korset.

ikon

Nyheter