varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Stor brist på familjehem och kontaktpersoner

14 mars 2016Socialförvaltningen

Det finns många barn och ungdomar i Varberg som behöver stödet från en medmänniska som vill göra skillnad i någon annans liv. Till exempel är behovet av familjehem för ensamkommande barn på flykt från andra länder även fortsättningsvis mycket stort.

 

- 25 barn står i kö och en stor andel barn som idag finns på HVB-hem skulle helst placeras i familjer, säger familjehemssekreterare Marie Ströbeck.

 

 

Behovet av familjehem är också stort för andra grupper än nyanlända; barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo hemma hos sina föräldrar. Det kan handla om att föräldrarna försummar barnen eller att de far illa på grund av till exempel sjukdom, missbruk eller bråk i familjen.

 

Unga killar sökes som kontaktpersoner

Även kontaktmannapoolen som rekryterar kontaktpersoner, stödfamiljer och kontaktfamiljer berättar om ett stort rekryteringsbehov. Det kan vara barn och ungdomar med funktionsnedsättning som söker en kontaktperson, ett stöd att träffa ibland för hjälp till fritidsverksamhet, gemenskap och stöd i vardagssituationer. Det kan också vara för barn och tonåringar med social problematik.

- Just nu har vi särskilt stort behov av unga killar som vill vara kontaktpersoner åt killar med funktionsnedsättning, berättar Madeleine Claussen på kontaktmannapoolen.

 

Informationsträff

Är du intresserad av att bli kontaktperson, stödfamilj eller familjehem? Vill du veta mer? Välkommen till vår informationsträff den 17 mars klockan 18.00 på Varbergs stadshotell. Hjälp oss gärna genom att gilla/dela vårt inlägg på kommunens Facebooksida.

 

Läs mer på varberg.se/hjalpatill

ikon

Nyheter