varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Sveriges nyaste kulturinstitution: Art Inside Out!

En flygbild över Varbergs hamn och Varbergs fästning
20 januari 2016Kultur- och fritidsförvaltningen

Kultur i stadsutvecklingen och nordiska tecknare möter hallänningarna när den nya kulturinstitutionen Art Inside Out påbörjar sin verksamhet under 2016. Den 9-29 maj pågår residenset i Varberg med fokus på nya stadsdelen Västerport.

I Varbergs-residenset, ”Kulturens roll i stadsutvecklingen”, har sex kulturaktörer valts ut att tillsammans skapa gestaltningar och mötesplatser. De ska generera dialoger, idéer och synliggöra utmaningar och möjliga lösningar för Varbergs stadsutveckling och den nya stadsdelen Västerport.

 

Utvalda residenstagare är:

• Karin Auran Frankenstein – konsthantverkare/konstnär

• Sebastian Dahlqvist – relationell konst

• Karina Sarkissova – koreograf

• Matilda Ruta – bildberättare

• Åsa Stjerna – ljudkonstnär

• Gustav Hellberg – installationskonstnär

 

Den 23 november 2015 hölls ett inledande seminarium i Varberg, dit svenska och europiska experter inom stadsplanering bjudits in för att tala. Här kan du se inspelningar från seminariet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Art Inside Out bygger på residens och drivs av de halländska kommunerna och Region Halland tillsammans. Konstnärer bjuds in att under en period arbeta med sitt skapande i residens på plats i Halland. Nya sammanhang uppstår i möten mellan invånare, publik, kulturskapare och platser. Varje residens är unikt och utformas efter lokala förutsättningar och önskemål.

 

Läs mer om Art Inside Out.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ikon

Nyheter