varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Trädgården intar Varbergs Konsthall

28 januari 2015Kultur- och fritidsförvaltningen

Att odla växter, kan det både vara en politisk motståndshandling och ett sätt att finna ro i själen? Årets första utställning på Varbergs Konsthall undersöker trädgården och dess roll i människors liv.

I våra städer blir det mer och mer vanligt att människor använder offentliga platser för att skapa odlingar. Ibland frågar man om lov, men det finns även så kallad gerillaodling, där man som ett politiskt ställningstagande odlar på allmänna ytor, som en protest mot kommersiella krafter. Konstnären Love Enqvist har inspirerats av gerillaodlare och andra rörelser som vill bevara allmänningen fri från kommersialism. Redan på 1600-talet fanns The Diggers, en engelsk rörelse, som ville skapa ett mer jämlikt samhälle genom att plantera grödor på allmän plats.


Love Enqvists utställning "Imaginary Gardens: weeding and watering" väver samman ett antal verk med ett gemensamt tema kring idén om radikal odling, motstånd och längtan efter att skapa en egen, alternativ plats. Vernissage lördag 31 januari för utställningen som förvandlar Varbergs Konsthall till en trädgård - välkomna!


Vernissage lördag 31 januari kl 14.00 - 16.00

14.15 Utställningens curator Frida Cornell presenterar utställningen i samtal med Love Enqvist


Utställningen pågår 31 januari - 26 april

 

Länk till kulturhuset Komediantens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ikon

Nyheter